Yrityksen yhteiskuntavastuu ja globalisaation johtaminen

YRITYKSEN YHTEISKUNTAVASTUU JA GLOBALISAATION JOHTAMINEN

 

Yrityksen yhteiskuntavastuulla (CRS) viitataan kestävän kehityksen edistämiseen yrityksessä. Toiminta on luotettavaa, taloudellista, yleisesti hyväksyttävää ja kunnioitetaan ympäristöä.

 

Pohdimme mitä yrityksen yhteiskuntavastuu on meidän mielestä. Yhteiskuntavastuu on sitä, että yritys toimii ekologisesti ja myös eettisesti oikein. Pitää tunnistaa mikä on oikein ja mikä väärin. Nyky-yhteiskunta tosin ajaa yritykset ajattelemaan kestävää kehitystä ja tätä käytetään nykyään myös brändin ja maineen rakentamisessa hyödykseen, joka on taas johtanut siihen, että tätä on alettu ottaa yrityksien strategioissakin huomioon.

 

Lähdimme miettimään miten tämä vaikuttaa meidän ostopäätöksiimme. Ostanko halvat kengät, jotka on tuotettu lapsityövoimalla? Voi olla. Monet tekevät päätöksiä lompakon paksuuden perusteella, eikä lähdetä ajattelemaan sen syvemmin asiaa, ja jollain tapaa suljetaan silmät tältä ilmiöltä. Tämä ilmiö voidaan suhteuttaa ainakin meidän osin taloudelliseen tilanteeseen.

 

Ongelmina tässä koimme olevan globalisaation, jonka myötä yritystoiminta ja sijoittaminen ovat muuttuneet maailmanlaajuisiksi, mutta keinot talouden sääntelyyn ovat pitkälti kansallisia. Tästä on seurannut yrityksissä yleistyvä veronkierto, jossa yritys pyrkii pienentämään ja välttämään verojaan hyödyntämällä porsaanreikiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *