Vallan ja kulttuurin johtaminen

Jokaisesta organisaatiosta löytyy erilaisia kulttuuritaustoja omaavia henkilöitä joka muovaa yhteisöstä oman ainutlaatuisen kokonaisuuden. Se kuinka tulemme toimeen erilaisten kulttuurien kanssa onkin aina yhdenlainen haaste organisaatioissa. Kulttuureihin kuuluu aina erilaiset kielet, tavat toimia ja reagoida erilaisiin tilanteisiin. Se kuinka osaamme yhdistää ja oppia uusia kulttuureita erilaisissa organisaatioissa on mielestäni se taito jolla organisaatiota saadaan vahvistettua, ja sen yhteentoimivuutta parannettua. Kulttuurit ovat muovanneet meitä sellaisiksi kuin olemme, mutta myös me voimme vaikuttaa tulevaisuuteen ja siihen millaisia kulttuureita me jätämme jälkeemme.

Valta taas mielletään liian usein edelleen pakottamiseen tai johonkin negatiiviseen ajatukseen siitä kuinka jollakin on valtaa päättää kuinka toimitaan tai menetellään. Luennolla käytiin läpi erilaisia lähestymistapoja valtaan, ja mieleeni painui vahvasti kohta siitä kuinka valta on ”toimijan muutos toteuttaa omaa tahtoaan sosiaalisessa tilanteessa myös muiden vastustuksesta huolimatta.” Kuinka valta koettaisiin enemmän positiivisena välineenä, joka auktoriteetin omaavalla henkilöllä on käytössään. Onneksi nykyisin yritysten johtajat tulevat enemmän esille, jakavat omia näkemyksiään johtamisesta ja siihen kuuluvan vallan käytöstä. Tämä on mielestäni tapa jolla vanhoillisesta, negatiivisesta ajatuksesta vallasta päästä pikku hiljaa irti, ja valta koettaisiin enemmän positiivisena työkaluna kuin negatiivisena peikkona.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *