Innovaatioiden ja muutoksen johtaminen

Innovaatioiden ja muutoksen johtaminen

Hieman pähkäiltyämme ja luennoilla käyneenä mietimme mistä innovaatiot ylipäätänsä lähtevät liikkeelle ja miten innovaatioprosessi toteutetaan.

Opimme että, innovaatiot syntyvät yleensä todellisesta tarpeesta. Ne ovat mm. ideoita, keksintöjä tai jonkun esineen ”uudennos”, joka on viety käytäntöön. Prosessin läpi vieminen saattaa kestää jopa vuosia.

 

 

Hyvä johtaja?                       

Keskustelimme, että millainen olisi hyvä johtaja tämän kaltaisessa yrityksessä, joka tuottaa paljon uusia innovaatioita. Johtamistapana tuli mieleen, että tämä on hyvin pitkältä vasta kohta byrokratia johtamiselle, jossa säännöt ja aikataulut painavat niskassa. Innovaatio johtamisessa hyvältä johtajalta odotetaan avarakatseisuutta, joka uskaltaa ottaa ”riskejä”, eikä pelätä epäonnistumista. Työntekijää pitää kannustaa ja motivoida, luoda hyvät välit eri sidosryhmille.

 

Innovaatioiden edistäminen?

Innovaatioiden edistämiseen olisi meidän mielestä hyvä lähteä ajattelemaan asiaa työntekijöiden kannalta, millaisessa työpaikassa he viihtyisivät? Useat pelifirman ovatkin tätä upeasti toteuttaneet. Ei sidota työntekijöitä liian tiukoilla työajoilla, annetaan tarvittavat puitteet ideoida ja toteuttaa itseään.

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *