Viestinnän johtaminen

Tämän viikon aiheena käsittelimme viestintää ja siihen kuuluvia tukitoimia. Viestintää tapahtuu organisaation sisällä henkilöiden ja tiimien välillä sekä myös organisaatiosta ulospäin erilaisille sidosryhmille. Lähetämme jatkuvasti signaaleja ympärillemme ja joku saattaa tulkita näitä tiesimme siitä tai emme, tällainen tahaton viestintä saattaa aiheuttaa ennakkoluuloja työympäristössä. Nykyisin viestintää voidaan tehdä lukemattomilla eri tavoilla kun pelkästään keskustelemalla kasvotusten kiitos digitalisaation. Jotkut voi olla hyviä puhujia tai esiintyjiä ja saa ihmiset ymmärtämään mitä hän haluaa viestiä, mutta nykyisin viestintää voi tehdä päivittäin myös puhelinten, viestien tai postauksien avulla helposti, mikä on avannut uusia mahdollisuuksia myös työelämässä.

Pohdimme ryhmän kanssa viestintää myös kuuntelijan näkökulmasta ja saimme hyvää keskustelua aikaan siitä miten tärkeää vuorovaikutus on viestinnässä. Viestinnässä on aina vähintään kaksi osapuolta ja organisaation sisällä on ensiarvoisen tärkeää, että myös kuuntelija on aktiivinen ja esittää kysymyksiä jos asia on epäselvä. ”Puhujan” ja kuuntelijan on oltava aktiivisia viestinnässä ja se takaa laadukkaan vuorovaikutuksen.

Organisaatioiden hyvä johtaminen vaatii selkeää ja laadukasta viestintää, koska niissä on niin paljon liikkuvia osia. Pohdimme ryhmän sisällä sitä kuinka tärkeää on että organisaation johto omaa hyvät vuorovaikutustaidot ja tulimme siihen tulokseen jos viestintä ei toimi ylimmässä johdossa ja heidän viesti ymmärretään väärin niin ei se tule toimimaan koko organisaatiossakaan. Esimerkiksi luennolla käydyssä Organizational Behaviour- teoriassa, jonka mukaan  johdolta alaspäin tulevat toimintamallit toteutetaan organisaatiossa  alkaisivat mennä heti väärille raiteille, jos viestintä ei toimi oikein.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *