Johdanto

Ennakkotehtävänä oli perehtyä sanoihin:”leadrship”, ”leader”, ”management” ”manager” ja ”organization”, Googlen kuvahaun kautta. Keskustelimme ryhmämme kanssa millaisia ajatuksia nämä kuvat herättivät johtajuudesta. Kuvista tuli mieleen seuraavia adjektiiveja: rohkea, määrätietoinen, itsevarma, esimerkillinen, erottuva ja suunnitelmallinen.

Meidän mielestämme hyvä johtaja osaa kohdella ihmisiä yksilöinä, käyttää ihmisten vahvuuksia hyväkseen organisoimalla heidät oikeisiin työtehtäviin tehokkaasti. Pystyy myös perustelemaan tekemänsä ratkaisut, joka lisää luottamusta.

Tulimme siihen päätelmään, että johtajuus on muuttanut muotoaan viime vuosikymmenien aikana. Ennen johtaminen oli suoraviivaisempaa, joilloin johdettiin ns. pelolla. Nykyisin pyritään ottamaan työntekijöiden mielipiteitä huomioon ja johtamaan rakentavasti. Tämä varmasti osittain siitä syystä, että johtajia koulutetaan entistä enemmän.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *